Opettajaopiskelujeni aikana olen käyttänyt blogeja erityisesti raportointiin viime syksynä oppimisympäristöharjoittelun aikana ja nyt kevään 2017 opetusharjoittelun yhteydessä. Blogin kirjoittamisalustana on ollut Blogger (blogger.com), joiden käyttö on edellyttänyt gmail-tilin olemassaoloa ja blogin pitäjä on sitten kutsunut mukaan perustamaansa keskustelualueelle. Syksyn kokemus oli toimivampi tekstin muokkaamisen suhteen (varsinainen kirjoitus Wordissa). Lisäksi tekstin luokittelu oli hyödyllistä; samalla näki pääsivulta, montako tekstiä/kommentia oli omalla kohdalla tehty. Kevään sisältö pitää rakentaa siten, että itsekin tietää jälkeenpäin, mitä on tullut oikeasti tehtyä.

Pienryhmämme valitsi some-tehtäväksi blogin tekemisen ja sen käyttökokemukset. Etsiskellessämme sopivaa blogialustaa kokeilin Wordpress-alustaa ja tutustuin myös pariin muuhunkin. Päädyimme kuitenkin kokeilemaan Vuodatus.net -alustaa, johon oli kätevä ja nopea käynnistää oma keskustelu. Välillä kommentin ilmestyminen kuitenkin näyttää kestävän (vaikka ei edellytä blogin pitäjän hyväksyntää), joten kannattaa odotella rauhassa.

Lyhyen selvittelyn aikana huomasin, että erittäin monipuolisia alustoja löytyy ja käyttöönotto hyvin ohjeistettu. Haastavinta onkin sitten mielekkään sisällön kirjoittaminen.